מגמת הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים

 

מטרת העל במגמה היא לתת ללומד חווית לימוד טכנולוגית מעשירה בסביבת למידה עדכנית בדגש על שלושה עקרונות מרכזיים:

  1. טיפוח לומד בעל הכוונה עצמית.
  2. חינוך לחשיבה במסגרת למידה מבוססת פרויקטים.
  3. טיפוח מיומנויות עבודת צוות

הלימודים במגמה מעניקים בסיס של ידע עיוני והתנסותי בתחום הנדסי מבוקש הנמצא בחזית הטכנולוגיה העילית, ויכולים לשמש כשער כניסה מעולה לתלמידים המבקשים להשתלב בתעשיית ההיי-טק בתחומי האלקטרוניקה והמחשבים כמהנדסים, כהנדסאים או כטכנאים.

הפרויקטים המבוצעים על ידי תלמידי המגמה עוסקים במגוון רחב של תחומים מעולם האלקטרוניקה וביניהם ניתן למנות – מערכות תקשורת וידאו ואודיו, רובוטים, תקשורת מחשבים ומערכות בקרה ושליטה.

הנושאים הנלמדים בלימודי היסוד למגמה מקנים לתלמיד תשתית ידע רחבה וכוללים בין השאר: תורת החשמל, אלקטרוניקה תקבילית, אלקטרוניקה ספרתית, מערכות ספרתיות, מחשבים ומיקרו-מעבדים, רכיבים מתכנתים, תכנות בשפת #C ושפות עיליות אחרות.

בוגרי המגמה הזכאים לתעודת בגרות יוכלו להמשיך את לימודיהם במוסדות להשכלה גבוהה. אלה שצברו 5 יח”ל במקצוע אלקטרוניקה ומחשבים עשויים לקבל מקדם הטבה (בונוס) בחישוב ממוצע ציוני הבגרות. בוגרים שיבחרו ללמוד בפקולטות להנדסת חשמל-אלקטרוניקה עשויים לקבל פטורים מקורסים מסוימים בהסתמך על לימודיהם במגמה.

למען חידוד נושא קבלת בונוס נדגיש שקבלת מקדם הטבה (בונוס) בגין מקצוע המגמה משתנה בכל מוסד להשכלה גבוה. באחריות התלמיד להיכנס לאתרי הרישום במוסדות להשכלה גבוהה ולבדוק את הנושא. משרד החינוך לא אחראי על קבלת מקדם ההטבה (בונוס) במוסדות להשכלה גבוהה, או הענקת פטורים מקורסים באקדמיה.

בוגרי המגמה יכולים גם להמשיך את לימודיהם לקראת תואר הנדסאי מדופלם או טכנאי מדופלם טרם גיוסם לצה”ל במסגרת העתודה הטכנולוגית.